ללקק אצבעות • קראמבל פטריות חצילים ואגוזים

    אפרת ליבפרוינד No Comments on ללקק אצבעות • קראמבל פטריות חצילים ואגוזים
    8:29
    09.05.24
    מוטי הלפרין No Comments on פרסום ראשון: הדיל המפתיע בבחירות לרבנות, שסוכל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוד פתרון מצוין למאפה פרווה שניתן להגיש עם מנת בשר. ניתן להמיר את הפטריות בקוביות בטטה או זוקיני ואת אגוזי המלך ניתן להמיר באגוזי קשיו או שקדים מלוחים. מתכון של אפרת ליבפרוינד  קראמבל פטריות חצילים  ואגוזים (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או כ-15 קוקוטים אישיים)

    לבצק:

    150 גרם מזולה רכה לאפייה בטעם חמאה

    כוס וחצי קמח

    1/4 כוס אגוזי קשיו מלוחים קצוצים גס

    1 שן שום כתושה

    1/2 כפית מלח

    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    למלית:

    1 חציל בינוני לא קלוף, חתוך לקוביות קטנות

    שמן לטיגון החציל

    2 כפות מזולה לאפייה בטעם טבעי

    1 בצל גדול קצוץ דק

    3 שיני שום קצוצות

    6 עלי בזיליקום קצוצים (לא חובה)

    2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות וחתוכות לקוביות

    1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

    1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה גס

    2 כפות גדושות פירורי לחם זהב

    1/2 כוס חלב סויה או ריצ' קפה (לגרסה חלבית- שמנת מתוקה)

    1 ביצה טרופה

    מלח, פלפל שחור גרוס

    הכנת הבצק:

    בקרס הלישה של המיקסר מעבדים את כל חומרי הבצק לתערובת פירורית.

    הכנת המלית:

    מטגנים את קוביות החציל בשמן עמוק עד שהן מזהיבות יפה(חשוב לא להשחימן יתר על המידה!). מסננים היטב ומספיגים בנייר מגבת (לחלופין ניתן לאפות את החצילים בתנור עד השחמה קלה).

    שמים את המזולה במחבת ומאדים בה את הבצל והשום כעשר דקות, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומטגנים עוד 2 דקות נוספות.

    מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מסירים מהאש.

    מוסיפים את האגוזים, הפטרוזיליה פירורי הלחם חלב הסויה הביצה והתבלינים.

    מוסיפים את החצילים המטוגנים ומערבבים בעדינות.

    שמים את חומרי המלית בתבנית עגולה או בתבנית פיירקס (או ב 12-15תבניות אלומיניום או כלי חרס אישיים).

    מפזרים את תערובת בצק הפירורים על המלית בשכבה אחידה.

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ 30-40 דקות, עד שהמאפה משחים.



    0 תגובות